Am început dezvoltarea platformei CloudFlow

01.09.2022

Proiectul își propune să dezvolte o platformă în cloud, bazată pe o soluție OpenSource, ce va integra tehnologii inovative care să suporte modelarea, gestionarea, exploatarea și integrarea cu ușurință a proceselor de business utilizând tehnologie blockchain.

Pentru integrarea proceselor de business, se vor folosi standardele și specificațiile UNCE-UN/CEFACT (United Nations Economic Commission for Europe / United Nations Centre for Trade Facilitation and Electronic Business) si anume eCMR, eInovice.

Platforma va permite, înrolarea, citirea și scrierea în cloud a informațiilor furnizate de diverși actori, parte din procesele ce se vor integra în sistem. Proiectul își propune să dezvolte platforma printr-o abordare inovativă (utilizând blockchain) astfel încât aceasta să fie utilizată de majoritatea tipurilor de companii.

Noua platformă blockchain – va putea fi utilizată de către majoritatea sistemelor, prin punerea la dispoziție a unor interfețe specifice, iar în ceea ce privește ecosistemul CloudFlow va permite integrarea noii tehnologii astfel încât să definească și să stabilească un mediu care să combine eficiența, securitatea, transparența și încrederea între participanții la afaceri.

Prin integrarea acestui concept – se va permite realizarea de transferuri securizate de documente și validări procese securizate. Pentru realizarea sistemului securizat de transfer de documente și validarea de procese între parteneri se va utiliza tehnologie blockchain.