Vizita de studiu în Norvegia.

24.04.2024

Participarea companiei GITS la cea de-a 5-a ediție a conferinței internaționale AI+ a reprezentat o oportunitate de a explora modul în care inteligența artificială poate fi aplicată în diverse domenii. Evenimentul, desfășurat în perioada 17-18 aprilie la Brygga kultursal din Halden, Norvegia, a reunit peste 350 de invitați din întreaga lume, oferindu-le posibilitatea de a descoperi multitudinea aplicațiilor posibile ale AI.

Organizată în colaborare cu Smart Innovation Norway, o organizație non-profit dedicată cercetării și inovării, conferința a abordat subiecte de actualitate, precum controlul utilizării modelelor de bază în domeniul AI și impactul rapid al schimbărilor tehnologice. Participarea GITS la această conferință subliniază angajamentul companiei față de inovație și sustenabilitate, în special în ceea ce privește economia verde și soluțiile pentru reducerea impactului negativ al schimbărilor climatice.
Diversele sesiuni ale evenimentului au oferit o perspectivă nouă asupra tendințelor și provocărilor actuale în domeniul inteligenței artificiale, conturând idei inovative și modalități de aplicare a acestora în diverse domenii.

Prima vizită a evenimentului s-a desfășurat la un depozit de materiale de construcții reciclabile, proiect guvernamental de reciclare și proiect pilot de inovare in FutureBuilt. Cu 4.500 de metri pătrați în spații interioare și 2.500 de metri pătrați în aer liber, OMBYGG este printre cele mai mari centre din Europa pentru primirea și vânzarea de materiale de construcții reciclate de înaltă calitate.

Ziua a doua la AI+ a constituit o adevărată explozie de inspirație și cunoștințe. Sorin Rotariu, CEO GITS COM, a avut ocazia să participe la sesiuni captivante și să interacționeze cu profesioniști din domeniu. Discuțiile avute au oferit o perspectivă proaspătă asupra tendințelor și provocărilor actuale, conturând idei inovative. Vizita la “Institute for Energy Technology”, unde am putut să observăm cum modelele robotice care integrează aspecte ale inteligenței artificiale pot aduce beneficii semnificative în diverse industrii, a facilitat înțelegerea despre potențialul și aplicabilitatea inteligenței artificiale în industria energetică și în alte domenii. Am văzut cum aceste modele robotice pot optimiza procesele, reduce costurile și îmbunătăți eficiența în producția și distribuția de energie, deschizând calea către inovații semnificative și sustenabilitate.